Over ons

Digibordhulp.nl is niet zomaar een site over digibords, maar heeft een innoverend team dat steeds op zoek is naar de beste tips, tricks en tools voor gebruikers van een digibord. Hierdoor proberen we u maximaal van dienst te zijn en het gebruik van een digibord zo nuttig mogelijk te maken! Heeft u naar aanleiding van deze website vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op, we staan u graag te woord!

Wie zijn wij

Zoals hierboven al vermeld staat is de website digibordhulp.nl opgebouwd door een team van innoverende mensen. Het team is ontstaan uit een groepje docenten dat ervaringen deelde over het (toen nog nieuwe) digibord. We merkten al snel dat er veel vraag was naar tips en ervaringen met het apparaat. Toen de groep te groot dreigde te worden besloten we dat het tijd was voor een onlin platform, wat uitgroeide tot digibordhulp.nl!

Wat doen wij

We zijn elke dag opnieuw op zoek naar nieuwe manieren, tools en technieken om het gebruik van uw Digibord nog effectiever te maken! Dat doen we door ontwikkelingen in onderwijsmethoden te volgen, updates van verschillende digibords te analyseren en onderzoek te doen naar de behoeften van u als docent. Aan de hand van deze drie bronnen kunnen we bepalen wat u als docent het meest vooruit kan helpen. Vervolgens worden er tools uitgewerkt om u te ondersteunen

Wat is een digibord?

In het maken van de tekst wordt er vanuit gegaan dat de lezer weet wat een digibord is. Er zijn echter gevallen voor te stellen, waarin de lezer niet precies weet wat het inhoud. Een digibord is een digitaal schoolbord die, waarbij het beeld geprojecteerd wordt op het scherm. Het scherm is aanraakgevoelig waardoor ook schrijven en tekenen in verschillende kleuren mogelijk is. Het biedt de mogelijkheid tot internet, waardoor er video's, afbeeldingen en spelletjes op mogelijk gemaakt worden! Ook komt er bij het gebruik geen krijtstof meer vrij, wat het gebruik veiliger maakt voor zowel de docent als de leerlingen.