Digibord interactief gebruiken

Het digibord heeft op zichzelf al een aantal voordelen, zo kunt u typen in plaats van schrijven waardoor u altijd een goed handschrift heeft. U gebruikt geen krijt meer, waardoor ook het krijt stof en krijt breken voorkomen wordt. Het is gezonder om in een stofvrije omgeving te werken en dat is belangrijk als je daar veel uren maakt. Het digibord biedt nog veel meer mogelijkheden, namelijk het interactief gebruiken.

Quiz

Het interactief gebruiken van een digibord betekend dat u hem bijvoorbeeld kunt gebruiken voor een quiz. U kunt vragen stellen en de antwoorden erna weergeven of gebruik maken van spannende quiz muziekjes. Een quiz doen in de klas was nog nooit zo leuk! Door de quizzes goed aan te kleden zijn ze boeiender voor de leerlingen, waardoor deze gemakkelijker meedoen! U creëert betrokkenheid en daarmee plezier en leergierigheid!

Simulatie

Bent u bezig met een onderwerp dat voor de leerlingen moeilijk is voor te stellen? Ook dan biedt het digibord goede mogelijkheden! U kunt gebruik maken van verschillende simulaties die ervoor zorgen dat uw uitleg goed geïllustreerd wordt. Hierdoor krijgen de leerlingen meer inzicht, waardoor ze de lesstof gemakkelijker oppakken! Dit kan handig zijn bij verkeersles, rekenen of het herkennen van vormen.

Filmpjes

vertelt u een leuk verhaal of geeft u een voorbeeld? Maak het interactief door het aan te vullen met een filmpje! Laat de leerlingen genieten van een stukje educatief vertier! Filmpjes kijken kan nuttig en leuk zijn en met een digibord is het erg gemakkelijk geworden om deze te tonen! Houd de aandacht van de leerlingen erbij door het gebruik van de juiste filmpjes!