E-books in het onderwijs

Boeken, ze zijn eigenlijk niet weg te denken uit het onderwijs. Boeken worden voor allerlei toepassingen gebruikt, zo worden ze gebruikt om voor te lezen, mee te lezen, zelfstandig te werken, opgaven te maken, afbeeldingen te bekijken of zaken op te zoeken. Boeken hebben dus een belangrijke rol in het onderwijs, maar ze hebben een aantal nadelen. Zo zijn ze schadegevoelig, groot, zwaar en is het opzoeken van een begrip vaak lastig!

Het voordeel van e-books

Met de komst van de e-readers en tablets is de populariteit van e-books enorm toegenomen. De komst van het e-book neemt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Zo kunnen op een e-reader duizenden boeken gezet worden, zonder dat het apparaat zwaar wordt. Voor toepassingen als vakanties scheelt dat een significant gewicht! Ook is het mogelijk om te zoeken in het boek, waardoor u gemakkelijk en snel bij de juiste pagina uitkomt! Daarbij kunt het boek gewoon kopieren, u hoeft deze dus niet uit te lenen maar kunt een kopie delen!

E-books op digibord

Ook een digibord biedt de mogelijkheid tot het openen van een e-book, hierdoor heeft u met het grootste gemak een leuk boek voor de dag gehaald! Het kopen van een e-book is goedkoop en erg gemakkelijk, dit kan tijdens de les gedaan worden. Het lezen op een digiboard heeft ook het voordeel van het zoeken, bent u weer op zoek naar een bepaald hoofdstuk? Dan is het simpelweg even zoeken en u heeft het zo gevonden.

Vasthouden aan traditionele boeken

De ontwikkeling van e-books gaat snel en wereldwijd worden deze al flink omarmd. Echter is er ook een grote beweging die het lezen van e-books minder prettig vind en daarom teruggrijpt naar het traditionele boek. De discussie hierover zal waarschijnlijk blijven bestaan, zoals dat vaker gebeurd bij veranderingen in de wereld.