Tablets in het onderwijs

Een klas is een samenstelling van leerlingen die kan variëren van 10 tot 40 leerlingen. Iedere leerling is anders, het is dan ook logisch dat er niveauverschil ontstaat in klassen. Waar de een de lesstof nog niet begrijpt, is de ander er alweer door verveelt. Het is aan de leraar om de tijd zo in te delen dat iedereen de lesstof begrijpt, zonder dat er verveling ontstaat. Maar in sommige klassen is het niveau dermate groot dat dit enorm lastig is.

Tablets ontmoeten op niveau

Tablets in de klas kunnen hier mogelijk de oplossing op bieden op het niveauverschil in de klas. Er kan een app gestart worden die bijvoorbeeld een rekenopdracht oefent. Vervolgens kunnen leerlingen hiermee aan de slag, iedere leerling op een eigen tablet. Vervolgens krijgen leerlingen oefeningen voorgelegd, als blijkt dat een oefening steeds goed gaat kan er van deze oefening minder worden voor gelegd en van andere oefeningen, die beter gaan meer. Zo komt de focus op de juiste plaats en neemt de kennis toe!

Visueler

Het gebruik van tablets in de klas biedt leerlingen de mogelijkheid om te verkennen door middel van aanraking. Daarmee wordt de lesstof visueler en wordt deze gemakkelijker opgenomen. Dat komt het leerproces zeker ten goede, daarbij is het mogelijk om een eigen leersnelheid toe te passen. Doordat er individueel gewerkt wordt hoeven langzamere leerlingen zich niet opgejaagd te voelen door de snellere leerlingen!

Mileubewust

Naast de grote voordelen van een tablet ten opzichte van traditionele methoden, is het ook nog eens milieubewust. Zo wordt het gebruik van papier stevig beperkt. Dat scheelt in kosten, papierverbruik en in afval! Op die manier draagt een tablet dus ook bij aan het milieu! Ook is uw bureau niet meer rommelig, u kunt gemakkelijk en snel alle bestanden indelen in mappen, waardoor het goed overzichtelijk en netjes blijft!