Hoe gebruik je een digibord

Het digibord biedt ongekend veel mogelijkheden, daardoor kunt u als leraar of lerares uw eigen stempel drukken op de manier waarop u het digibord gebruikt. Om u een idee te geven van de mogelijkheden worden hieronder vier manieren besproken waarop het digibord gebruikt kan worden. U kunt deze gebruiken ter inspiratie van uw eigen lessen. Heeft u een unieke wijze waarop u het smarboard gebruikt en wilt u deze met ons delen? Stuur dan een omschrijving van ongeveer 250 woorden via het contactformulier, we zullen deze behandelen en bij goedkeuring ook plaatsen!

Interactiviteit

Omdat een digibord een mogelijkheid naar het internet heeft, kan uitleg visueler en interactiever gemaakt worden. Bij uitleg over een land kan er bijvoorbeeld naar het land toe gereisd worden door middel van Google Earth, hierdoor krijgen de leerlingen een mooi beeld van waar op de wereld dit land zich bevindt. Ook kan er worden doorgeklikt naar videotjes over het onderwerp, waardoor het onderwerp visueler wordt.

Tekenen

Hoewel de pennen geen fysieke strepen trekken kan er wel mee getekend worden! De kleur kan ingesteld worden, waardoor lege stiften en beperkte kleurkeuze verleden tijd zijn. Ook kan de tekenaar geholpen worden door verschillende vormen of voorbeelden weer te geven. Het eindresultaat kan verstuurd worden via e-mail waardoor herinneringen altijd lang bewaard blijven! Maar ook op het gebied van ontspanning komt een digibord van pas!

Films

De verjaardag van de meester of juffrouw, een speciale dag op school of een leuke viering, er zijn verschillende situaties waarop films bekeken worden op school. Vroeger moest de leraar de tv gaan halen, die ze door middel van een kar de klas in reden. Tegenwoordig kan deze gewoon afgespeeld worden op het digibord, hierdoor is de kwaliteit beter en is er direct toegang tot vele films! Daarbij is het bord zo opgesteld dat de leerlingen er allemaal goed zicht op hebben!