Digibord tools

Het Digibord bied u veel mogelijkheden om lesstof over te brengen, daarbij kunt u de juiste tools gebruiken. Tools zijn toepassingen voor het smartboard die helpen bij uw les, of onderwerp. Door een grote voorraad tools te hebben heeft u voor ieder onderwerp een boeiende tool om op terug te grijpen. U kunt daarmee de leerlingen visualiseren hoe iets in zijn werk gaat of ze interesseren door het mooier weer te geven. Hieronder volgen een aantal handige tools voor u als docent.

Stopwatch

Een stopwatch heeft een bekend principe! Je kunt ermee timen, aftellen of rondetijden noteren, maar ook in het onderwijs kun je er veel mee. Als kinderen de opdracht krijgen om zelfstandig te werken voor 15 minuten kun je de timer instellen, zodat kinderen te allen tijde weten hoe lang het nog duurt. Zo blijft er structuur in de klas en heeft u als docent beter overzicht. Ga eens na welke toepassingen er mogelijk zijn met een stopwatch in de klas.

Verkeersregels

Bent u bezig met het uitleggen van de verkeersregels? Ook dan kunt u een tool gebruiken! Simuleer verkeerssituaties, of doe een quiz, bevraag de verkeersborden of laat verschillende situaties zien. Op die manier is het voor de leerlingen beter voor te stellen hoe het verkeer werkt en wat de gevaren zijn. Daarbij is het leuker voor de leerlingen, het lijkt namelijk op een groot spelletje! Verkeersregels zijn vaak lastig, fleur ze een beetje op met de verkeersregels tool!

Breukstokken

Breuken oefenen, dat is iets waar beslist niet iedereen plezier aan beleefd. Daarbij hebben veel leerlingen moeite met het begrijpen van breuken, wat het nog onplezieriger maakt. De breukstokken tool biedt de oplossing! De breukstokken tool is een vriendelijke speelse tool die helpt bij het leren van breuken, hierdoor wordt het leuker om breuken te leren, wat de educatieve functie vaak een extra impuls geeft.