Taal

Je komt het nog vaker tegen dan cijfers, woorden. Woorden en taal is werkelijk overal, het staat op verpakkingen, websites, instructies boeken en ondertiteling. Sterker nog de tekst die je nu leest is ook taal. Taal wordt gebruikt om uitleg te geven of om spraak vast te leggen. Het wordt daarom zeer breed toegepast in de huidige wereld.

Bassiskennis in het leven

Het omgaan met taal wordt in Nederland beschouwt als een basisvaardigheid. Er wordt dan ook al op zeer jonge leeftijd begonnen met taallessen, zoals lezen schrijven en grammatica. Hoewel over het algemeen goed wordt omgegaan met taal in Nederland zijn er een aantal problemen met taal bekend, zo heeft een groot deel van de bevolking bijvoorbeeld dyslexie, waardoor zij moeite hebben met het correct spellen en lezen van tekst.

Taal of rekenen

acte vakken verschillen compleet van talen, daardoor is er vaak te spreken van voorkeur. Vaak hoor je anderen zeggen, ik ben niet goed in taal laat mij maar rekenen, of juist andersom. Dat klopt ook, in de meeste gevallen is iemand die goed is in de exacte vakken, zoals wiskunde, minder goed in talen. Dat geld ook andersom. Als je moeite hebt met talen is dat echter niet een ernstig probleem er zijn simpele manieren om dit te verbeteren en te oefenen.

Taal oefenen

Dat klinkt vast niet als een feestje, taal oefenen. Het is echter minder erg dan je zou denken, er zijn verschillende spelletjes die je spelenderwijs leren hoe je met taal moet omgaan. Terwijl je verzonden bent in een leuk spelletje krijg je aanzienlijk meer vaardigheden in taal! Dat is nog eens twee vliegen in een klap!

Artikelen

Kort naar lang

Kort en lang zijn geen exacte begrippen, als iets kort is weet je niet precies hoe kort het is. Toch hebben de begrippen betekenis. Om je te laten begrijpen hoe het werkt hebben we een klein spelletje gemaakt. In het spelletje krijg je 4 soorten vormen te zien, van elke vorm zijn drie lengtes beschikbaar. Aan jou de taak om de links de kortst

Lees meer...

Klein naar groot

Klein en groot zijn allebei twee relatieve begrippen, hoe houd je ze uit elkaar? Dat kan met een leuk spelletje! Van klein naar groot! Je krijgt van ons steeds twee vlakken met drie vakjes te zien. Een van deze twee gaat van klein (links) naar groot (rechts). Aan jou de taak om deze aan te klikken. Doe je het goed, dan krijg je nieuwe vlakken

Lees meer...